BULGARIA: Impact Ventures Mapping Report 2020 – първият за България мапинг на бизнесите със социална и обществена значимост, ще бъде представен на 04 февруари в София

На 04.02 от 18:30 ч. в Sofia Lab, ул. Сердика № 1 ще бъде представен първия за България Доклад за бизнесите със социална и обществена значимост.

BULGARIA: Impact Ventures Mapping Report 2020 е съставен и се издава от PrEXCELerator Bulgaria (https://prexcelerate.eu/) в партньорство с Impact Hub Vienna и NEXTFLOOR Venture Capital Services.
Community партньор: SofiaLab.

Мапингът включва:
(1) 78 български компании, които имат заложен impact в бизнес модела си и същевременно генерират оборот и/или печалба, както и
(2) 80 CSR проекти на големи фирми в България.

Селекцията на impact ventures е направена по множество критерии, като водещи са приоритетите на международните партньори на Доклада. CSR инициативите са селектирани измежду над 250 проекта на български компании, извършени през 2017-2018 г.
Анализите представят възможно най-актуалните данни за тази област за България.

Мапингът не включва фирми, които са класифицирани като социални поради това, че са наели на работа хора в неравностойно положение.

Докладът анализира представянето на всички impact ventures спрямо 17 SDGs (Sustainability Development Goals) на ООН 2030. На събитието ще бъдат представени конкретните резултати от анализите.

Можете да “предвкусите” още сега резултатите на уебсайта на Доклада: http://impactventures.today/

По време на официалното представяне на 04.02 ще се включат трима от експертите, участвали в анализите към Доклада:

1. Резултати от Impact Ventures Mapping и CSR Mapping | Силвия Павлова MBA CMC
2. Социално предприемачество в България – Гавраил Гавраилов PhD
3. EduTech сектор в България – Калоян Кирилов MBA
4. Културен туризъм в България – Гавраил Гавраилов PhD

Вход: свободен със задължителна предварителна регистрация.
Тъй като броят седящи места е ограничен, можете да резервирате своето място на hello@spbusinesslab.com най-късно до 02.02.2020 г.