Вижте кои идеи бяха валидирани по време на стартъп програма с фокус строителната индустрия

Пълният текст на прес съобщението, публикувано в economy.bg, можете да прочете тук

Пет идеи на млади предприемачи преминаха валидация в първата стартъп програма в България, фокусирана върху разработването на дигитални решения за строителната индустрия. Това са 3Drawings, GEOONLINE, СтроITeл AppTicket, iBIM и Building Line DB, съобщават от Strategy+ Business Lab.

Преакселераторната програма „Дигитално предприемачество в строителството“ се проведе  в периода април – юни 2018 г.  Тя представлява 10-седмичен цикъл за валидиране на стартъп идеи. Включва над 60 часа съвместна работа в присъствени уъркшопи, над 30 часа екипна работа и над 20 часа лични бизнес консултации, предоставени от бизнес ментора Силвия Павлова.

В рамките на програмата младите предприемачи бяха наставлявани от Advisory Board, в който взеха участие представители на строителната и IT индустриите в България, ABLE Bulgaria и Университетът за архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Участниците също така имаха достъп до финансиране при две събития, организирани пред представители на VC фондовете Eleven Ventures и LAUNCHub и представители на корпоративни инвеститори.

През 2016 – 2018 г. повече от 100 участници са преминали през Преакселератора и другите бизнес симулации по Предприемачество, организирани под бранда на Strategy+ Business Lab.

Включването в Преакселератора е отворено, както за хора, желаещи да валидират своя бизнес идея, така и за хора без конкретна идея, които обаче желаят да натрупат необходимите бизнес знания за стартиране на собствена компания.

След този успешен пилотен проект, Strategy+ Business Lab планира следващото издание през 2019 г. Фокусът на бъдещото издание ще бъде насочен не само към строителната индустрия, но и към други много динамични индустрии в България.