Можете да прочетете оригиналната публикация на този линк.

Съвсем скоро у нас предстои да бъде обявено създаването на проптех и контех клъстер, който ще стартира два пилотни проекта съвместно с Европейската комисия. Повече за тях разказа Силвия Павловаупр. партньор в Strategy+Business Lab, в предаването „ИмоТиТе“ с водещ Христо Николов.

Единият от проектите цели да очертае спънките и бариерите пред развитието на проптех сектора, както и да работи за отстраняването им, посочи Павлова.

В рамките на другия ще бъде създаден фонд за финансиране на проптех скейлъпи, каза още тя, като добави, че предстоят допълнителните уточнения.

Според Георги Халачевпредприемачсъосновател и CEO на Proper Tech, бизнесът с недвижими имоти все повече се насочва към управлението на услуги.

Той посочи, че запознаването на отделните компании с новите възможности е сред най-големите предизвикателства в сферата.

„Проптех общността трябва да бъде много близо до пазара, за да може той да знае портфолиото от продукти, които се разработват, и как те могат да бъдат прилагани“.

Браншът с недвижими имоти е един от най-консервативните, отбеляза Халачев. Вече идват времена, в които той трябва да се преобрази, добави гостът.