Можете да прочетете оригиналната публикация на този линк.

Публикуван е първият доклад за българските технологични решения в отраслите строителство, управление на недвижими имоти, управление на имущество и фасилити мениджмънт.

България: Преглед на PropTech & ConTech индустрията 2019 (Bulgaria: PropTech & ConTech Mapping Report 2019) e разработен от Strategy+ Business Lab – корпоративна лаборатория за консултиране на компании в България и Европа. Организацията е член на Управителния съвет на клъстера PropTech & ConTech България и ексклузивен партньор за България на FUTURE:Proptech, Лондон – най-голямата международна мрежа за PropTech стартъпи. Член е и на EU PropTech House, Брюксел.

Целта на доклада е за първи път в България да бъде направен общ преглед на индустрията и компаниите у нас, които към момента развиват междусекторни решения в областите Недвижими имоти и технологии (Property-Technology) и Строителство и технологии (Construction-Technology).

Класификацията на компаниите в сектора следва логиката на жизнения цикъл на строителството и на управлението на недвижими имоти. Така докладът показва кои пазарни ниши са по-гъсто населени и кои са все още незаети.

Основните теми в доклада включват:

Анализ на индустрията на PropTech & ConTech в България
ConTech картографиране
PropTech картографиране
PropTech компаниите с активно присъствие на пазара – местни и международни
Стартиращи компании в PropTech индустрията
Компаниите и организациите в подкрепа на PropTech

Пълната версия на документа България: Преглед на PropTech & ConTech индустрията 2019 e достъпна на уебсайта на Strategy+ Business Lab тук: prexcelerate.eu/reports/